Over Oogappel

Wie zit er achter Oogappel? 

Hallo! Mijn naam is Mieke en ik ben de trotse oma van onze oogappeltjes Aimé en Léa. 

Ik word blij van lekker koken, handwerken, oude meubels opknappen, tuinen ontwerpen, stylen en spullen maken om de babykamer leuk te maken, kortom van creatief bezig zijn!

"Ik vind het fantastisch dat ik van mijn passie mijn werk heb kunnen maken. Ik wil graag een bijdrage leveren aan de wens van ouders om hun babykamer naar hun eigen stijl en smaak te kunnen inrichten."

Hoe is Oogappel ontstaan?

Toen onze kinderen klein waren heb ik altijd veel kleding voor ze gemaakt, broekjes, shirtjes, jurkjes, jasjes en natuurlijk ook poppenkleertjes. Ik gebruikte hiervoor altijd vrolijke en kleurige stofjes en mensen dachten vaak dat hun kleertjes uit exclusieve boetiekjes kwamen. Het gebeurde weleens dat ik op straat door iemand op de schouder werd getikt om te vragen waar ik dat leuke jasje had gekocht.

Toen onze schoondochter zwanger was en op zoek ging naar babyspulletjes zoals lakentjes, dekentjes, aankleedkussenhoezen, wikkeldekens enz. kon ze eigenlijk niet vinden wat ze zocht. Ze wilde graag iets origineels voor haar kleintje!

We hebben toen samen gekeken of ze een thema wilde aanhouden voor de babykamer en welke stofjes we daarvoor zouden kunnen vinden.

Het resultaat was dat ik met heel veel plezier en liefde een complete productlijn heb gemaakt voor de babykamer!

Hierna kwamen er wat bestellingen binnen van bekenden en heb ik besloten om het label Oogappel op te zetten.

Ik kan mijn creativiteit hier helemaal in kwijt heb er veel plezier in om spulletjes te naaien en om steeds weer nieuwe producten en varianten te bedenken. Ik wil jullie graag blij maken met exclusieve producten voor de babykamer van een mooie kwaliteit.

Waarom de naam Oogappel?

Een oogappel betekent het dierbaarste wat iemand bezit. Iemands oogappel zijn betekent dat je iemands lieveling bent. Mijn kleinkinderen zijn natuurlijk mijn grootste oogappels. En voor iedereen geldt dat je kinderen en/of kleinkinderen je oogappels zijn, dus vandaar de naam Oogappel.

Wat is de missie van Oogappel?

Met Oogappel wil ik een fijne leefomgeving voor jouw kindje scheppen. Daarom werk ik uitsluitend met de beste kwaliteit materialen en de leukste stoffen en niet met de goedkoopste. Je koopt dus een kwalitatief goed product dat bovendien lang mooi blijft.

Om het milieu zo min mogelijk te belasten gebruik ik uitsluitend stoffen die 100% natuurlijk zijn het OEKO Tex label hebben. Omdat de stoffen allemaal een verschillend krimppercentage hebben was ik alles voor verwerking met een neutraal wasmiddel. Dit doe ik om te voorkomen dat het eindproduct krimpt. Je kunt de producten dus met een gerust hart in de wasmachine gooien.

Om het milieuvriendelijk te houden worden de producten niet verpakt in plastic.